ALBUMS

___________________________________________________________________________________________________________________

PHILE – Da prekratimo vreme EP (2011)

DOWNLOAD

Omnibus liričkih filmova nastao u međuvremenu snimanja solo albuma i “Deratizacije”, pesme sa kojih je skinuta prašina, izvučene iz fioke sa projektima, remontovane i spakovane u celinu jednog tejpa uz osveženje pojedinih gostovanja ili promene instrumentala. Mini kolekcija ovih pesama je da se kako ime tejpa kaže  prekrati vreme do solo albuma.
Idejno, pesme čine vraćanje zapuštenoj problematici međuljudskih odnosa, upakovane u niz istinitih priča. Takođe, da u hip-hop vrati sve već davno izgubljene elemente pravih idejnih vrednosti. Šarenolik zvuk sa elementima raznih žanrova donose kreativni beatmakeri i odabrana gostovanja. Težnja je bila da tejp ne nosi hitičan zvuk, već da muzički isprati i pojača atmosferu priča. Na kraju, slogan pod kojim je ovaj album-mixtejp najavljivan govori dosta toga: “Ne očekujte samo ono što danas nazivaju repom… Ostalo sve možete… “

____________________________________________________________________________________________________________________________

Phile&Papi Jaaz – feat. Damir Antić - ”Deratizacija” (2009)

DOWNLOAD

Projekat “Deratizacija” nastao je pre svega kao plod prijateljstva. Kao zvanično, legalno i fizičko izdanje pojavljuje se pod etiketom “SIIC Records-a”. U okruženju muzičkog monopola i nerazumevanja urbanog zvuka, nastojali smo da očuvamo prvobitnu ideju hip hop muzike. Jedino oružje u toj borbi je naš rad, ljubav prema muzici, kreativnost, inovativnost i velika upornost. Svako od izvođača ima svoj solo album u pripremi koji čeka na izdavanje, ali je “Deratizacija” kao zajednička priča i zajednička borba dobila prednost. Ovaj projekat je dokaz naše profesionalnosti jer je nastao u rekordnom roku od 3 meseca od ideje do realizacije izdanja. Nikada ne bismo uspeli da nismo radili kao pravi tim, u kome je svako imao svoje zaduženje. U ovaj album smo svi položili naše najbolje nade da ćemo jednom uspeti da iskorenimo iskvarenu ideju hip hop zvuka. Za sada dobijamo ogromnu podršku slušalaca što nam je najveći i jedini izvor energije. Jedan od prvobitnih ciljeva je da se pre svega dobro zabavljamo, da se povežemo sa publikom i da opravdamo očekivanja slušalaca. Očekujemo i podršku medija iako u Srbiji oni ne pridaju mnogo značaja hip hop izvođačima, što je naš najveći hendikep. Tako da sva izdanja manje ili više afirmisanih izvođača ostanu ne propraćena i dostupna samo jednom malom auditorijumu, takozvane “urbane” publike.

Album ,,Deratizacija” je prvobitno zapocet sa idejom da bude izdanje sa što manje gostovanja. Medutim na kraju se realizuje kao izdanje cija je lista pesama prošarana razlicitim stilovima, žanrovima koje donose mnogobrojni izvodaci sa razlicitim ekspresijama svojih osecanja. Medu gostima na albumu su Struka, Looney, Generali, Comik, Skipper i Režim. Na pevanim refrenima odnosno ženskim vokalima su Tamara i Nina. Energiju hip hop zvuka pojacao je svojim gramofonima i skrecevima Dj XB. Lista broji 10 pesama što je naša želja da dokažemo da jedno izdanje može uspeti kvalitetom a ne kvantitetom pesama, a ujedno želimo da pesme dobiju jednaku pažnju.