VIDEOS

Phile&Skipper – Sad smo kvit (2015)

Pre nešto više od godinu dana umorni od stajanja u zaklonu stvorili smo pesmu “Iznad zakona” koja je napala probleme koji su u tom trenutku udarali naše društvo. Na mikstejpu “Najtraženiji” sa koga dolazi i nova pesma spojili smo bunt i revolt ali i dozu drskosti jer smo uspeli da istrajemo u priči uprkos svemu što nam je stajalo na putu. Tematski, ispričali smo našu, ali i priču svih nas. Glad za uspehom i neumorna borba sa vetrenjačama. Od ovog trenutka uzdignuti iznad zaklona doneli smo novu poruku “Sad smo kvit”. Time smo poravnjali sve račune i nastavili dalje. Oslobođeni svega što je stajalo na putu kreativnom naboju. Gubitnici su ostali gubitnici dok pobednici nastavljaju da koračaju ka svom cilju. U neke nove priče i u neke nove pobede zajedno sa vama koji nas podržavate. Vizuelni identitet je prepun detalja koji prave razliku. Hajde da podignemo gard!   Phile&Skipper

Phile&Skipper – Iznad zakona (2014)

Umorni od stajanja u zaklonu stvorili smo pesmu “Iznad zakona”(Iza zaklona) koja na najrealniji način, pravo u centar, pogađa sve tekuće probleme koji su udarili naše društvo. Mi nismo “Najtraženiji” zbog fanova, novca, slave, niti je to deo motiva, mi smo najtraženiji zbog reči koje izgovaramo i vrednosti koje nosimo. Traže nas oni koji nisu baš srećni zbog istine koju donosimo u etar i traže nas oni koji žele da prepoznaju svoj bol na traci. Obično je uvek ili crno ili belo. Naša ideja i naš moto je da ujedinimo, probudimo grad i da podignemo gard, jer ljudi ovde kao da se navikavaju da pokrivaju uši dok primaju udarce. Od ovog trenutka uzdignuti iznad zaklona doneli smo poruku onima iznad zakona. Hajde da podignemo gard!   Phile&Skipper

PHILE – Idemo dalje ft. Mrdak  (2013)

Još jedan video singl, pesma “Idemo dalje” nastaje potpuno spontano kao plod saradnje između izvođača i producenta. Phile kao jedan od audio inžinjera aktivno radi na Mrdakovom albumu. Ovaj spot nastaje kao plod razmenjivanja kreativnih ideja tokom rada na tom projektu. Za razliku od prethodnih spotova u ovom izdanju nailazimo na nešto tvrđi zvuk nego obično. 

PHILE – Bar ovaj dan feat. Tamara Vasiljević (2012)


Novi video singl, pesma “Bar ovaj dan” nosi pozitivnu poruku istrajnosti i pozitivne promene pod nesigurnim nebom naše zemlje.  Pesma poziva na osmeh i veru u najtežim momentima koje prate naše okruženje. Vera u ljubav, u ljude srca čistog i nada za bolje sutra su glavne poruke pesme. 

PHILE – Da prekratimo vreme – Najava – Predstavljanje izvođača mixtape-a

Promotivni video, predstavljanje izvođača i saradnika mixtejpa “Da prekratimo vreme”. Dvadesetak izvođača govori o dosadašnjoj saradnji sa Philetom kao i radu na novim projektima predstavljajući sebe i pesme sa tejpa. 

Phile&Papi Jaaz feat. Damir Antić – Strogo poslovno (2010)

Oficijalni spot za pesmu “Strogo poslovno” sniman u avgustu a objavljen u septembru 2010. godine. Pesma koja je dobila i video promociju nalazi se na zvaničnom izdanju, muzičkom albumu “Deratizacija”. 

PHILE-Pogrešan zaključak (2010)

Pesma “Pogrešan zaključak” je nastala idejno kao promo a do kraja realizovana kao video singl. Snimana u produkciji “F Studioz-a” u saradnji sa “Petar Blagojević Photography”.


PHILE feat. Damir Antić – Sećanje (2009)

Kao jako uspešna pesma objavljena sada već davne 2006. godine ostvarila je solidnu popularnost i veliki broj downloada pa je time zaslužila i spot. Video je realizovan u saradnji   sa Stojanović Nikolom(Heart Movement) i objavljen septembra 2009. godine.

PHILE feat. Damir Antic – Gde god da si (2008)

Pesma koja je svojom tužnom i realnom tematikom, kao i refrenom u kome su se mnogi pronašli kupila pažnju mnogih slušalaca. U toku od 2004. godine kada je izašla prva verzija , do same verzije pesme u spotu mogla se čuti u nekoliko verzija. Kako je spot u ključnom momentu ostao bez sponzorstva zbog apela organizacija kojima nije odgovaralo da se ova priča čuje, ipak se u jako oskudnim uslovima realizuje u produkciji “F Studioza”.

PHILE, Damir Antić and Jack Pott – Nebo (2007)

Pesma koja je nastala u najtežim momentima života izvođača ove pesme u kojoj je profesionalni koreograf JackPott pokušao da svojim pokretima dočara iskrene reči koje ovo biografsko delo nosi. Pomalo eksperimentalnim pristupom i statičnom kamerom u to vreme pokušali su sceni da poklone nešto novo sa umetničkom notom.